Kiropraktik

Kiropraktor är ett primärvårdgivande yrke med unika principer relaterade till funktion, hälsa och välmående.

En kiropraktor är specialiserad på att behandla besvär eller skador som orsakas av störningar i leder, muskler och nervsystem. Behandlingsformen omfattar diagnostik, behandling, rehabilitering/träning och förebyggande av besvär i rörelseapparaten.

Exempel på besvär som undersöks och behandlas av en kiropraktor är molande ryggvärk, nackvärk, ischias, nackspärr, ryggskott, yrsel, axelbesvär, höftbesvär, smärta mellan skulderbladen, spänningshuvudvärk, diskproblem, domningar och stickningar i armar och ben, förslitning i rygg/höft,  migrän, tennisarmbåge och musarm.

Kiropraktorn är väl integrerad i samhället och rekommenderar patienten vidare när annan vård anses vara nödvändig för att gynna patientens välmående.


Jag samarbetarmed fysioterapeuter, funktionella tränare, massörer, ortopedtekniker och andra vårdgivare för att kunna ge dig som patient snabb och effektiv hjälp.

Laser

Laser är främst avsedd att användas för behandling av smärta och inflammatoriska tillstånd.

Då laserljus påverkar många olika processer i cellen, bl a inflammatoriska processer och mikrocirkulationen, kan en hel rad vitt skilda tillstånd behandlas.

Exempel är: problem i rygg, nacke, axlar och knän, vissa reumatiska problem, artros, idrottsskador, nervinflammation.

Idrottsskador

Idrottare anstränger sig ofta på gränsen till vad kroppen klarar av att återhämta sig från.

En mycket god funktion av kroppens muskler och leder är viktig för att kunna behålla ett bra rörelsemönster och undvika överbelastningsskador. Vid mer akuta/traumatiska skador är det viktigt att snabbt bli undersökt och komma igång med behandling. Detta för att ej börja kompensera för dålig funktion vilket i sin tur kan leda till andra skador.


Under åren har jag jobbat mycket med idrott. Allt från världsmästare och svenska mästare inom enduro,  motocross, MMA  till Uppsalas elitlag i fotboll och hockey.

Den erfarenhet jag byggt på mig har jag nytta av för att hjälpa sig som bara vill kunna fortsätta med vardagsmotionen eller spela padel flera dagar i veckan.


Samarbete med fysioterapeuter.

En bra muskelbalans är viktig och därför samarbetar jag med fysioterapeuter specialiserade inom träning i de fall en kraftig ändring i träning och rehabilitering krävs.

Oavsett om du är motionär eller elitidrottare har du glädje av att få dina besvär undersökta för att se om det är något som kan behandlas eller något som kan korrigeras i träningen för att undvika framtida besvär.


Vilka är välkomna hit?

Det är en privatmottagning så alla som vill kan ringa och boka tid. Du kanske är en enskild idrottare som vill ha någonstans att vända dig till om du skadar dig eller upplever något besvär från kroppen?

Ni kanske är en förening som vill ha snabb tillgång till undersökning och behandling förmedlemmarna. Eller ett idrottslag som vill ha genomgång av sina spelare under försäsong/säsong.